måndag 30 november 2009

Fynd från mormor.



Längst inne i min mammas garderob hittade jag ett fynd. En tröja som min mormor hade i början på 60-talet, som min mamma sparat. Så fin! Det finaste är att min mormor gått i den för typ 45 år sedan och känt sig fin, och nu får jag göra det!

söndag 29 november 2009

Jo då...



Jag adventsmyser jag oxå. Med min fina familj hemma i Jämtland. Såklart! Jag älskar ju glögg, pepparkakor, lussebullar, julmust. Jag älskar allt som har med julen att göra! bortsett från alla stackars grisar på julbordet, och sylta...

lördag 28 november 2009

Don't you see we have wings, it's the funniest thing, it's just that no one knows. No one knows...




Idag fotade vi affischen till Östersunds-revyn. Jag fick vara flott med flor och allt. Det blir nog en fin affisch. Knäpp, men fin.

fredag 27 november 2009

Saknad, längtan, månar, kärlek, sång, vin, vänner och en ljusstake.

Tåget rullar upp mot Jämtland och några dagar med revy-rep.

Jag har haft en underbar vecka i Stockholm och det är alltid med en liten klump i magen jag åker ifrån vår mysiga lägenhet och min älskade pojkvän. Fats det är ju så himla bra att vara borta och ifrån lite. Så man får sakna och längta. Då blir det så fint när man väl ses.

I veckan har jag bland annat gått på bio och sett New Moon; sett underbart roliga, duktiga Fredrik i farsen Pengarna eller livet; haft sånglektion; repat lite revy-texter och Buddy- stämmor; gått på stan med Sarah; druckit rödvin och ätit gott på supermysiga Berlin bar på Skånegatan med Sarah, Simon, Jeanette, Oscar och Marcus ; haft myskväll med sushi, skräckfilm och godis.

Tyvärr har jag varit jättedålig med kameran, så ni får bara en bild på mig och Sarah.


Och en bild på en söt advents-ljusstake som jag hämtade på posten idag. Har köpt den på Tradera för 30 kronor. Den är ganska liten ( man har typ julgransljus i den) och kommer ifrån 50-talet.


Och jag rullar vidare....

onsdag 25 november 2009

Have you never heard a way to find the sun?



Idag är det 35 år sedan Nick Drake dog. Bara 26 år gammal dog han av en överdos antideprissiva medel efter att ha sagt till sin mamma att han misslyckats med allt han tagit sig för i livet. Nicks musik blev aldrig så stor under hans levnadstid, men jag hoppas att han ser ner från sin himmel och ser hur många människor han berört och hur han tvärtemot vad han trodde verkligen lyckades under sin korta tid på jorden.

Jag fullkomligt älskar Nick Drakes melankoliska låtar och vackra gitarrspel. Han har förgyllt många av mina depp-dagar och myskvällar genom livet.

Vill ni läsa mer om Nick Drake kan ni läsa en jättebra artikel här.

You are beautiful



Glöm inte bort det! Och tänk på att det du tycker minst om med dig själv, det är kanske det som någon annan älskar allra mest.



Här tycker jag att jag är vacker. =) Jag tycker om min profil. Tror att det är viktigt att tänka lite oftare på vad man tycker om med sig själv, och inte haka upp sig vid felen. Det är ju så hemskt lätt att göra det nämligen.... Vad tycker du är fint med dig själv?

tisdag 24 november 2009

You'll never turn the vinegar to jam, Mein Herr













Finns det någon bättre en Liza Minnelli i Cabaret? Oh, how I love her! And how I love the film!

måndag 23 november 2009

Jag skulle sakna den där stunden som vi har när vi till slut har blivit sams.



Ibland tjafsar man om något jättedumt som bara blir jättestort precis för stunden. Ibland inträffar det precis innan man ska gå och lägga sig och båda lägger sig så långt ifrån varandra som möjligt i sängen åt varsitt håll och morrar som små åskmoln. Ibland har båda så mycket stolthet att ingen liksom ger med sig och slutligen blir ögonlocken så tunga att sömnen tar över ilskan.

Då är det fint att vakna dagen efter och upptäcka att man håller om varandra. Att man på något vis blivit sams i sömnen. Och efter det har man bästa dagen tillsammans. Det är fint.

lördag 21 november 2009

Hej hej!


Befinner mig i Skövde där det vankas 30-årsfest för finaste Jeanette. Just nu dricks det lite vin och görs i ordning. Man skulle klä ut sig till nån kändis men jag, Karolina och Helena hade ju glömt det så vi är typ doa-doa-tjejer till Nettan...

Hoppas ni har en bra lördagkväll!

fredag 20 november 2009

When I wish upon a star.

När jag var liten kunde jag inte vänta tills 1:a december med att börja nedräkningen inför jul. Redan i början på november ritade jag upp en slags almanacka och kryssade omsorgsfullt över varje dag som hade gått så att jag höll räkningen. Jul var det absolut största och finaste i världen för mig och mina förväntningar inför denna dag var obeskrivliga. Jag tycker fortfarande om julen, trots att den rätta julkänslan ofta är long gone när julen väl kommer eftersom man börjar dricka julmust och äta pepparkakor redan i November och julskyltningen varit uppe sen oktober.

När man var liten skrevs önskelistorna med omsorg och leksakskatalogerna var sönderbläddrade och ibland var man sådär otålig att man åt upp hela chokladkalendern på en gång för att sedan ångra sig jättemycket. Jag brukar fortfarande ha en chokladkalender, det är som fint tycker jag. Önskelistor har jag inte skrivit på länge, för i vår familj ger vi inte så mycket julklappar och jag brukar ofta önska mig pengar så att jag ska överleva. Jag önskar mig pengar i år oxå, men jag känner ändå för att göra en önskelista här på bloggen. För det är ju så roligt att önska sig. Och drömma sig bort bland tjusiga underkläder och polkagrisrandiga paket.

Isa's önskelista 2009


Världens finaste rosettarmband härifrån


Underkläder i sammet från Topshop.


Böcker. Alltid böcker.


En rutig klänning. T.ex. denna från Permanent vacation.


Strumpbyxor i alla möjliga färger och former från emilio cavallini. Och från andra ställen oxå för den delen.


Kusmi tea. Världens godaste te. Jag vill ha grönt jasmine och det där svarta som luktar som godis.


Doftljus.




Typ allting som finns på APC.

Jag kommer på nya saker varje dag, och det viktigaste är förstås inte att man får grejerna, det viktigaste är att man får lite extra julkänsla, som när man var liten. Och trots att önskelistor är roliga att göra, och man skulle bli glad över allt som finns på dem, så spelar det ju egentligen ingen roll. Man blir glad över vad man än får, och man blir glad av att ge. Man kan bli som allra lyckligast över ett fint sms från någon man inte hört från på länge, eller en puss av någon man tycker om. Som vi alla alltid har lärt oss så är det ju tanken som räknas. Och så är det ju verkligen. Faktiskt.

torsdag 19 november 2009

Red and blue.



Jag har köpt en ny kappa. 50% rea på HM. Den var alldeles för fin för att gå förbi. Jag vet, bilden visar dåligt, men min kamera är i Sthlm och jag är i Östersund, så jag fick göra så gott jag kunde med photobooth....

Hur som helst älskar jag min nya kappa. Känner mig som en 60-talsflicka. Och lite som Blair Waldorf i "Gossip girl".

Pink love

Här kommer några saker jag tycker om och som får mig på bättre humör när det är kolsvart utanför fönstret:


Choklad. Och kyssar oxå för den delen.


Blommor i mängder.


Att läsa böcker som berör så att det kryper under skinnet och håret krullar sig.


Att unna mig saker. Allt från härliga bakverk till vin till fina kläder.


Ugglor i alla former.


Att blogga och läsa fina bloggar.


Lukten av tändstickor i dunkelt ljussken.

onsdag 18 november 2009

Åh! Såna stiliga pojkar!

Undrar vilken den första Beatleslåten man hörde var? Yesterday kanske? Hur som helst så har de alltid funnits där. Man har skrattat, gråtit, hånglat, sjungit, spelat och dansat till the Beatles. Man har gjort allt till the Beatles!















Har läst att Beatles använde ordet love 613 gånger i sina låtar. Fint.