fredag 30 november 2012

A warm December with you.







Snön har lagt sig över Stockholm och stjärnan lyser fint i mitt fönster. Jag är redo för december.

torsdag 29 november 2012

Genom tavlan, ut ur bilden.


 Blev avritat av duktiga Anna Grundberg häromdagen igen. Tack snälla, rara! Bästa presenten i detta ruggiga Novemberväder! :)

Translation:
The very talented Anna Grundberg did my portrait a few days ago. Thank you so much!

tisdag 27 november 2012

Jag glittrar när jag går bredvid dig.





Jag har ett nytt favoritnagellack. Egentligen är jag världens sämsta på att hålla efter naglar. Jag har alltid nagellack, och jag älskar när det är nymålat och fint, men för det mesta är det helt bortskavt för att jag inte orkar hålla efter det. Men hur som helst så tycker jag att det är roligt så länge det varar, och det är lite extra roligt när ens naglar känns som små discokulor. Det som är bra med det här lacket att det räcker med att måla 2 lager så är det täckande. De flesta glitternagellack är så glesa i glittret och det kan ju vara fint, men jag gillar det bättre så här. Finns att köpa på Åhlens, och kommer passa perfekt på alla glittrande jul och nyårs-fester!

Translation: 
I have a new nailpolish, perfect for christmas!

lördag 24 november 2012

Så kan vi sjunga tillsammans om en längtan som aldrig står still.

Längtar ihjäl mig tills Stockholm känns mer såhär:





Just nu känns det mest såhär, och d-vitaminbristen börjar bli påtaglig:

  ( Bilderna 2,5,6 och 7  har Christian tagit.)

Translation:
Can't wait for spring to arrive. It's too cold and dark now...

fredag 23 november 2012

Om en vacker plats på ett vackert språk.



I maj var jag och Christian på den underbara ön Ischia i Italien. Resan var ljuvlig och vi var båda alldeles förälskade i platsen. För någon vecka sedan var det en italiensk tidning som skrev om vår resa utifrån mina blogginlägg. Svårt att förstå om man inte är lycklig och kan italienska, men man kan alltid försöka lista ut lite via google translate om man vill, även om det är totalt kaos i översättningen. :/ Roligt ändå, att vara med i en italiensk tidning, det är nog min internationella tidningsdebut! :)

Translation: 
In May, me and Christian visited the beautiful island Ischia in Italy. A couple of weeks ago, an Italian magazine dit an article about it. :)

torsdag 22 november 2012

Om jag bara kunde, då skulle jag be dig blunda, ta dig hårt i handen och flyga oss långt härifrån.









Kanske den gråaste dagen nångonsin i Stockholm. Jag grät i en bil, glömde äta lunch men fick årets första pepparkaka. På väg från jobbet log jag åt dagens enda färgklick, Stockholms finaste träd. Sen tog vinden sönder mitt paraply och jag skyndade in på det vackraste museet, Hallwylska. Begrundade Downton Abbey-kostymer, takmålningar och mastig inredning i guld och allt var så himla fint! Som om jag plötsligt hade hamnat i en dröm. Sen tillbaka till verkligheten; Blöta gator, kalla fingrar, tunnelbanehets och novembertristess...

Translation:
Stockholm has been so cold and grey today. Luckily, I have the happiest tree outside my job, it always makes me smile.

onsdag 21 november 2012

En hel jäkla massa yta och lite verklighet.

Jag har bloggat sedan våren 2008. Det är väldigt länge när man tänker tillbaka. Inte konstigt att man har lite inspirationsbrist emellanåt eftersom man faktiskt har bloggat om väldigt mycket. Första året jag bloggade var min blogg mest ord och inte så mycket bilder. Man kan faktiskt säga att det var genom bloggen mitt intresse för att fota växte fram, och det är jag så himla glad för! 2009 började min blogg anta lite av formen den har idag och det var även då den började bli delvis en modeblogg. Jag kikade tillbaka lite i arkivet för att se hur/om min stil förändrats. Nu tänkte jag att ni oxå skulle få kika.

2009:

Året då jag flyttade ihop med Marcus i Midsommarkransen, sjöng med ett Abba-coverband, spelade revy och jobbade på Nordiska museet första vändan. Gillade tydligen prickar och rutor redan då.

2010:

Det här året blev jag singel, flyttade till Stureby, spelade revy för andra året och var på turné med Buddy Holly-musikalen. Det var oxå året jag försökte mig på en sommar i Oslo men flyttade hem efter en vecka för att senare på hösten hamna i Oslo igen p.g.a artistjobb. Stilmässigt var det mycket vintage och mot hösten blev jag helt förälskad i att bära byxor, vilket jag hade haft lite svårt för tidigare.

2011:
2011 var ett väldigt bra år. Sjöng på en båt 2 veckor varje månad, var helt ledig 2 veckor varje månad. Reste mycket, var ofta på efterfest till tidigt på morgnarna, blev lite rödhårig och kände mig fin för det mesta. Var tillfreds och ganska glad över att vara singel och hångla med vem än jag behagade fram till att jag träffade Christian och kom på att jag ju faktiskt inte ville hångla med någon annan längre.

2012:

Det här året har jag känt mig så otroligt vilsen. Fått nej på en miljon castings och auditions vilket medfört att jag stått så lite på scen som jag aldrig tidigare gjort, och det har varit svårt att förhålla sig till. Istället har jag stylat lite, pluggat lite, bloggat mycket och jobbat lite på museum. Allt det där är ju egentligen väldigt bra, men det är ibland svårt att bortse från hålet i mitt hjärta när jag inte sjunger och spela teater. Dessutom blir självkänslan så låg när man får så många nej och då är det svårt att komma ihåg det som faktiskt är bra med en.  Men på något sätt ska jag väl hitta min självkänsla igen, och på något vis ska jag väl lyckas lösa min framtidsångest.  Försöker tänka att det ur kaos föds stora ting, är det inte så? Hm, kom ifrån ytlighetsämnet lite, men om jag återgår till det kan jag nog konstatera att jag aldrig haft snyggare kläder. ;) Alltid nåt , även om det inte på något sätt stärker självkänslan, men det kan göra en lite gladare för en sekund eller två...

Translation:
I've been blogging since 2008, but in 2009 it became more of a fashionblog, and above you can see the small changes I've made through the years. I would say my style this year is better than ever, but my life this fall is quite chaotic. Futureanxiety is the word for now, but I've heard that from chaos really great things are being born, right?

tisdag 20 november 2012

1000 timmar av små viktiga ord och kaffekoppar som värmer frusna fingertoppar.




Känns som att det var 2 veckor sedan, men för 2 veckor sedan kunde man inte promenera barbent på Stockholms gator. För 2 veckor sedan kunde man inte sitta ute på bästa fiket Petite France och drömma sig bort till större städer och prata om kärlek som är allt annat än lätt många gånger... Men som tur är varar inte vintern för evigt. Och som tur är står Kungsholmen kvar även när det är kallt. Och det som är allra mest tur är att några av mina bästa vänner bor precis där, och det går väldigt bra att fördriva vintern med tjocksockar och rödvin i mysiga kök, på någon bar, eller inne på Petite France. Och tids nog värmer solen igen...

Translation:
Feels like 2 weeks ago I took theese pictures, but 2 weeks ago you couldn't walk around barelegged in the streets of Stockholm. 2 weeks ago you couldn't sit outside one of Stockholms best cafés, Petite France, and talk about big city-dreams and lovetroubles without freezing to death. Luckily, there are friends that always help through the cold Stockholm-winter, and then before we know, spring is here again. 


söndag 18 november 2012

Saker jag tänkt på sistone.





Alla källor hittar ni HÄR.