onsdag 31 oktober 2012

I'm a god damn fool, but then again so are you...



Foto: Christian Gustavsson

Happy Halloween allesammans! Hoppas ni får en rolig, skrämmande, omskakande vecka med massa festligheter och maskerader. Själv har jag fått en hemtenta som jag ska begrava mig i resten av veckan (ve och fasa!), så vi får se om det blir någon tid över till festligheter. Bilderna ovan tog Christian på mig igår. Man kan lätt tro att jag är förlovad när man ser dem, men så är inte fallet. Han skulle provplåta lite bilder innehållandes en vigselring och jag ställde upp som provperson och jag tyckte de blev fina, så nu fick några av bilderna hamna här på bloggen. Dags att återgå till pluggandet... Hej och puss!


tisdag 30 oktober 2012

And that's why, you're so beautiful now.

Igår spelade First aid Kit på Cirkus. Jag var där och satt som förtrollad spelningen igenom.  Förband var dessutom den alldeles förtjusande Idiot wind. Och för att mutra upp denna regniga, dundergrå oktebertisdag tänkte jag visa er ett klipp där Idiot wind sjunger duett med sin äkta man Tallest man on earth. Alltså, kan vara den mest romantiska duetten någonsin.


fredag 26 oktober 2012

En fredagslista.

Vad har du på Dig?


En svart klänning med lite glitterstänk, mönstrade strumpbyxor, svartvita skor och krage.

Hur mår du? 
Lite upp och ner, just nu känns allt helt okej faktiskt.

Vad önskar du just nu? 
Att vi kunde hoppa över vintern och gå direkt till vår... ( Förutom jul, den kan få vara först, men sen vips April tänker jag blir bra.)


Vad har du ätit idag? 
En knäckemacka med avocado och apelsinjuice var allt jag fick i mig innan min föreläsning klockan 8 i morse.
Kaffe och kanelbulle i föreläsnings-pausen ( behövde vakna lite).
Pasta med pesto och fetaost.

Vad ska du göra i morgon? 
Jobba och sen fest.

Och på söndag?
Jobba igen. :(

Vem saknar du? 
 Min morfar som är sjuk. :( Han är lite bättre nu som tur är. ♥


Senaste köp? 
Har ju egentligen köpstopp men fick ett litet återfall i en svag period och köpte den svarta klänningen ovan på MONKI. Annars har jag klarat mig ganska bra utan klädkonsumtion senaste månaden. Man får strunta i att gå in i affärerna bara, annars är det kört.

Vad skrattade du senast åt?
Jag minns inte. Gud vad tragiskt...

Vad grät du senast åt? 
Att min morfar åkt in med ambulans. :(

Vem sov du senast med?
Sarah.

Vad läser du just nu? 
Efter mörkrets inbrott av Haruki Murakami.

Senast sedda film? 
Äta, sova, dö. Alldeles fantastiskt viktig och bra. Hela Sverige måste se! Så är det bara.

Vem var den senaste som ringde dig? 
Min mamma.


Senast 3 inkomna sms?
"Gumman, lust att ses ikväll över en drink eller två? Puss"
"Vad gör du?"
"Ja! Perfekt!"

Vad stod det i ditt senast skickade sms? 
"Jag ska gå med min kompis Josefin. Hon är världens finaste! Häng med på båda grejjerna eller på en eller hur du vill! :)"

Vilka kändisar har du blivit jämförd med? 
Mia Farrow (wow alltså!), Michelle Pheiffer och Linda Sundblad. Vet inte om nåt stämmer direkt, men man blir ju lite smickrad. :)



Vem skrev senast åt dig på facebookchatten? 
Min kompis och kollega från museet. Georgia.

Vart vill du åka just nu?
In till moderna museet där jag ska möta upp min vän Josefin. Vi har fina planer för kvällen och det känns som ett lagom resmål för stunden. :)

(listan har jag snott från Sandra )

torsdag 25 oktober 2012

Hår.

Vill faktiskt tipsa om en till utställning på Nordiska museet just nu. Hår. Om frisyrmode genom tiderna, skägg, könshår... ja, om all kroppsbehåring eller saknad av kroppsbehåring helt enkelt. Finfin utställning som inleds med att man kommer in i en autentisk salong ifrån 50-talet där man kan pyssla om sig själv och prova galna peruker. :) (Ber om ursäkt för bildkvalitén, var lite ofokuserad och dålig med inställningarna idag...)











tisdag 23 oktober 2012

En dag skiter vi i den här stan.











Hösten 2011 var kanske den bästa hösten någonsin. Min egen lägenhet var uthyrd och när jag inte var i Oslo där jag jobbade då, så promenerade jag avenyer upp och ner i New York, dansade på hemmafester i Paris och drack varm choklad i en liten lägenhet på Kungsholmen. Ett år senare känns allt så långt bort. Hösten 2012 känns lite som ett tryck över bröstet och jag känner mig mer vilse än på länge.  Jag önskar lite att jag bara kunde skita i allt, sätta mig på ett flyg och vakna upp i en främmande stad. Men tills jag gör det får jag trösta mig med att allt går upp och ner, att det är det som är livet, och att man av motgång blir starkare. Jag har varit här förut och jag har tagit mig igenom det då. Och en dag kommer när jag vandrar nya gator fram, försöker förstå främmande språk och hånglar i mysiga gränder...

måndag 22 oktober 2012

Vet du vart du ska då? Nej. Vet du? Nej... Ska vi gå dit tillsammans?


Torka aldrig tårar utan handskar. Det finaste, sorgligaste och viktigaste som SVT visat på länge. Kanske någonsin. Kan inte komma över hur mycket denna serie berört mig. Om ni mot förmodan missat den så måste ni se. Ni bara måste.

 "Det var som ett krig som utspelades i fredstid. Och det var de som älskade mest. De av kärlek besatta. Det var dem som frosten tog. "

söndag 21 oktober 2012

Every now and then, I think about the times we walked around the streets, searching for icecreamcoloured houses, where we both could live.



Lugn lördagskväll.  Magical Mystery tour, popcorn och gitarrspelande. Ni får höra en låt jag skrev för ett tag sedan. Precis som alla mina låtar är den lugn och sorglig, det verkar bara vara sånt jag kan plita ner... Hoppas ni vill lyssna trots att det finns risk för att man somnar lite... :(

fredag 19 oktober 2012

Pour yourself a drink, put on some lipstick and pull yourself together.



Äsch, det är ju faktiskt fredag. Här kan man ju inte sitta och vänta på bättre tider. Det finns ju hattar att ta på sig och födelsedagsbarn att fira. :)

Vem kan glömma att stjärnorna någon gång blir stenar?


Jag har inga ord kvar. De fastnade i ett kabeltrassel av tankar någonstans mellan hjärnan och tungan. Jag försöker reda ut allt. Försöker undvika att falla med löven.

torsdag 18 oktober 2012

If you were falling, then I would catch you.



En favoritmöbel, ett självporträtt och min första sko i livet. Nu lämnar jag mitt stökiga hem. Med Ingrid Michaelsson i lurarna åker jag in till stan och gör den här dagen till något fint.

tisdag 16 oktober 2012

Gamla nyheter.

Det här tycket jag är en så väldigt fin och bra bloggidé.

Words.







Källor.