tisdag 31 juli 2012

Där historia blir till liv.

I Östersund finns det en väldigt fin plats. Jamtli historieland. På Jamtli reser man tillbaka i tiden. På ett jättestort område finns det en massa hus och gårdar där historien blir levande med hjälp av skådespelare som lever i tiden man besöker. På torget hamnar man t.ex i Östersund 1895. Där kan man bl.a äta sockervadd, åka karusell, fotografera sig hos Oscar Olsson och fiska fiskdamm. Går man vidare kan man få vara med på husmodersgymnastik i 30-talets PerAlbin-torp, hälsa på de fina 50-talsflickorna på den gamla Shell-macken eller spela fia med knuff och äta kakor tillsammans med familjen som bor i 70-talsvillan. Allt är uppbyggt precis som det var och skådisarna går inte för en sekund ur sin tid. Så himla bra plats!










söndag 29 juli 2012

Back in the old days...

Häromkvällen hade morfar och mormor plockat fram sina gamla diabilder och vi hade diabildskväll. Älskar det. Att för en stund få åka tillbaka i tiden till när min mamma var yngre än jag. Till en tid innan ipones, facebook och laptops. Känns som att allt var på riktigt på den tiden. Bland v-jeans, kedjerökande och kärleksbrev. Och på nåt konstigt vis blir jag nostalgisk fastän jag inte ens var född då.
Mamma Åsa, mormor och morbror Mats.

Blomsterflicka.

Morbror Anders i Norge.

Morfar, mormor och Anders fikar på en rastplats.

Morbror Anders och moster Lena.

Coola morfar åker skidor i Storlien.

Mamma och Reidar i matchande jackor. Och Mats och Monica.




Foton från mammas modellkarriär. Så himla vacker.



fredag 27 juli 2012

Länge leve sommaren, den som kom och gick igen.



Har en ny skjorta. En riktig hipster- skjorta med leoparder och gulddetaljer inköpt på Zaras rea. :) Tycker om den så förmodligen får den följa med mig på festival i helgen. Dock blir det nog långbyxor även om Östersund häromdagen överraskade med shortsväder.

onsdag 25 juli 2012

Genom mina solglasögon.





Är uppe i Östersund den här veckan. Träffar fina personer, cyklar på äventyr, firar lillebror och går på Storsjöyra. Bilderna ovan är tagna genom mina solglasögon. Det är så fint ljus i dem, och det är så himla bra trix att fota genom solglasögon. Blir som ett filter och en helt annan känsla över bilden. :)

tisdag 24 juli 2012

Esther 2 månader.

Häromdagen var världens finaste lilla familj hemma hos oss. Jeanette, Oscar och Esther. Esther har blivit hela 2 månader nu och vi firade med pizza och rabarberpaj.  Sen hade vi lite photosession oxå. Christian fotade och jag assade. :) Alltså, Esther är världens gulligaste lilla person. En riktig liten tänkare med ett fantastiskt minspel. Man vill liksom aldrig sluta titta på henne.





lördag 21 juli 2012

Toto, det känns som om vi inte är i Kansas längre.





Foto: Christian Gustavsson

Några timmar av ljuvlig värme blev vi tilldelade igår. Jag åt frukost i solen och fick 3 fräknar på näsan. Sen kom regnet tillbaka. Alltså, om sommarvädret ska fortsätta så här, då kan gärna en storm få ta med mig så jag hamnar i landet Oz eller på någon annan magisk plats. För det krävs nog lite jävla magi för att inte deppa sönder över att hela sommaren regnar bort.

(klänning och hatt- Monki,  och mina nya favoritskor från Karlskoga trätoffelfabrik)

torsdag 19 juli 2012

♥ Gröna Lund.

För ganska precis ett år sedan var jag och Emmie på Grönan tillsammans för första gången. Det var en helt fantastisk kväll och i år bestämde vi oss för att det definitivt måste bli en tradition.  För man måste ju ändå gå på Gröna Lund minst 1 gång per år (helst 10). Jag älskar det alldeles obeskrivligt. Allt det fina, pirret i magen, förväntningarna som är precis som när man var 10. Så igår möttes vi upp efter mitt jobb, köpte åkband och blev 10 år igen. Efter ett tag kom Christian. Han ville såklart oxå åka bergodalbana. Det var en alldeles fantastisk kväll. Himlen var som en tavla,  köerna var alldeles lagom korta och vi hade disco i popexpressen.