måndag 30 april 2012

Jag tror, när vi går genom tiden, att allt det bästa inte hänt än.





Kan vara så att det här är min favoritoutfit för tillfället. Kände mig i alla fall väldigt tjusig i lördags när vi skulle på kalas. Är så himla överlycklig över att slippa ha vinterjacka på mig. Den här fina vårkappan kan vara mitt bästa fynd på Beyond Retro någonsin. Billig som tusan med fina sammetsdetaljer och nästintill oanvänd. Klänningen är från Miss Patina, tygkassen från Monki, strumpbyxor H&M och skor från Vagabond.

lördag 28 april 2012

Landet Oz, månen och bokcitat. 11 frågor. 11 svar.

På sistone har 11 frågor figurerat på väldigt många bloggar. Jag blev pingad av fina Annika Bäckström. Tanken är att man ska svara på frågorna och sedan komma på 11 nya frågor och skicka till 11 personer. Dock är det lite på sluttampen och det är så många som redan svarat så det blir svårt att få ihop och pinga 11 nya personer. Så istället gör jag en halv variant där jag bara svarar på Annikas frågor.

1. Var och hur befinner du dig precis nu?
På ett tåg på väg till Värmland där vi ska hälsa på Christians släkt.

2. Om du skulle vara VD för ett företag en dag, vilket företag skulle det vara och vad skulle du göra?
Oj, svårt... Kanske SL och ordna så att det kollektivtrafiken är gratis. Så irriterad på att miljövänligt alltid är dyrt. Eller kanske världens rikaste företag och skänka pengar till välgörenhet.  Och om jag skulle vara egoistisk skulle jag välja något stort filmbolag och ge mig och alla mina vänner roller. :)



3. Vad är det första du gör när du vaknar? Snoozar och tänker att det är så himla skönt under täcket.

4. Om du var en maträtt/bakelse/kaka, vad vore du då?
Räknas popcorn? För i så fall tar jag det. Ombytlig, lagom onyttig, och god som tusan! Och när jag hängde med mina vänner skulle det vara som att vara bland moln :)

5. Du får välja: Åka till Månen eller Marianergraven? Motivera.
Både rymden och havet skrämmer mig fruktasvärt. Jag är extremt fascinerad av båda, men kan ändå lätt få tårar i ögonen när jag pratar om det för att det är så skrämmande. Ungefär som med spöken. Om jag under pistolhot ändå var tvungen att välja skulle det bli månen. Då slipper jag läskiga undervattensmonster och får hoppa jättelånga hopp.



6. Vem kramade du senast?
Christian.<3

7. En storm kommer och blåser i väg med ditt hus, var landar du?
I landet OZ såklart! Bland onda och goda häxor, trollkarlar, fågelskrämmor, plåtisar och lejon. Vilken dröm!

8. Om du var tvungen att måla hela ditt boende i en enda färg, vilken färg skulle det vara. OBS, vitt är ett tråkigt svar.
Ljusblått kanske, som himlen.

9. Ta närmsta bok, slå upp sidan 43 och läs första meningen. Vad står det och hur stämmer detta in på dig?
Haruki Murakamis 1Q84 som jag läser nu. Meningen lyder: "Jag har inte gått och rullat tummarna i den här branchen. Jag känner till alla dess metoder utan och innan." Haha, kan ju verkligen stämma in! Efter att ha kämpat i showbiz forever känner jag just nu att ena foten är på väg någon annanstans.



10. Nämn ett språk du vill kunna tala flytande.
Franska. Mitt drömspråk. Då, nu, för alltid...

11. Vad är det sista du gör innan du somnar?
Efter att en stund ha legat i armarna på min pojkvän pussar jag honom godnatt och lägger mig några centimeter ifrån. Hur mycket jag är vill sova omslingrat så går det inte.

onsdag 25 april 2012

Och de viskar att sommaren ligger framför oss. Ung och full av hopp.





Våren är här! Och med den de obligatoriska bilderna från Kungsträdgården. Min vän Agnes är här på besök och vi har strosat runt i vårsolen. Bästa tiden börjar NU!

måndag 23 april 2012

Min lilla sömngångare.



Jag inbillar mig att han ser till att jag sover lugnt och drömmer sött. Vissa tycker att han är läskig, själv tycker jag att han är grym! Ända från Shanghai har han rest för att stå bredvid min säng varje kväll.

Lakrits, milkshakes och randiga sugrör.

Såhär såg jag ut denna söndag i April. Lite preppy schoolgirl med slips och plisserad kjol.
Min bästa frisyr när håret står åt alla håll på morgonen. Den räddar alla dåliga hårdagar.

Började dagen med världens bästa brunch på Marie Laveau. 
Alltså, deras choklad&bananmilkshake... himmel!

Sedan promenerade vi till mûnchenbryggeriet. Där var det lakritsfestival! Så himla bra grej!

Behöver jag säga att jag var så mätt att jag knappt kunde gå när jag gick därifrån?
Dagen avslutades med filmkväll i världens finaste lägenhet vid Skanstull. Tapeten!


Finaste tuggummi-maskinerna.

Hej Bambi!


I den fina lägenheten bor Ida Och Johan.
Och Alice.

Vi fick godis i randiga påsar och milkshakes med randiga sugrör och såg en hemsk film. Ännu mer mätta åkte vi sen hem efter en fin söndag.

fredag 20 april 2012

Min magiska telefon.




Tänk om det fanns en telefon som var magisk. Om man ringde i den telefonen kom man till en annan värld. En värld där man kunde få prata med magiska personer som kunde få ens önskningar att bli verklighet. Och om den här världen blev för jobbig för en stund kunde man ringa ett specialnummer. Då kom det en magisk person och hämtade en och så fick man följa med till den magiska världen. Där försvann alla ens mörka moln och man fick vila och bli fylld av energi och lust och glädje och styrka till att komma tillbaka till verkligheten. Idag önskar jag väldigt mycket att jag hade en magisk telefon.

Jag vill vara både flicka och pojke. Tvinga mig aldrig att behöva välja.

Häromdagen var jag på en casting vid Odenplan, och när jag är där i trakterna går det liksom inte att låta bli att smita in på en av de finaste små butikerna som finns. Old Touch. Oj oj oj, så mycket fint det finns där! En oas av historia förpackad i fina ting i en liten och väldigt trång butik. Jag kom hem med 4 saker.


Denna sockersöta blus med gulligaste kragen. Som en liten maräng.

2 böcker av Selma. Jag har inte läst något av henne och det är ju nästan lite skamligt så när jag såg dessa fina fanns det liksom ingen ursäkt.

Och slutligen den här korta, urfina slipsen från 30-talet. Den är jag nog allra mest nöjd med. :)

torsdag 19 april 2012

Vad vore jag utan dina andetag...

Igår kom Juan över och spelade med mig. Det lät lite såhär:



tisdag 17 april 2012

In a world where everyone is an island, I find myself there waiting at the shore.



Foto: Christian Gustavsson
Igår kväll såg jag Deportees på Dramaten. Det var såklart strålande bra! Fantastisk spelplats, fantastiskt band! Såhär såg jag ut. Vi satt långt bak så både kikare och glasögon var bra att ha med sig tyckte jag.

Jacka, väska och hatt: VILA
Tröja: COS
Blus: Asos
Strumpbyxor & byxor: H&M
Skor: Vagabond

Solen i ögonen och finstämda toner.

Efter lördagens snöstorm var det skönt att vakna upp på söndagen och se att våren var tillbaka. Vi utnyttjade dagen på bästa sätt med brunch i Stureby, långpromenad och flera timmars häng med gitarrspelande på balkongen. Finfin dag!

söndag 15 april 2012

Omslagsflicka.

I torsdags skulle vi göra en omslagsplåtning till en reklambilaga för Dagens Industri. Vi åkte till min kompis Anna-lills lägenhet i Hornstull. Bilden skulle nämligen vara lite 50-talsinspirerad och då passar hennes turkosa väggar och stringhyllor perfekt!

Jag preppade lite med kläder och vi fixade och trixade.
Sen började vi plåta. Christian var fotograf. Min vackra vän Josefin modell. Omslaget får ni se så småningom. Här är 2 testbilder:




Anna-lill som är expert på att baka hade gjort de här fina kakorna.
Såhär glad blev jag!
Och var såklart tvungen att fota kakorna.



Sedan fick kakorna vara rekvisita och jag och Lillan statister innan vi fick äta upp dem.

Det spårade ur lite. :)

Jag var väldigt pastellig och tydligen utan byxor en stund. Det var här nånstans som bilden till min nya header togs. :) Som tur var syns det inte på headern att jag inte hade byxor på mig. :/

Urtjusiga Anna-lill.

När vi var klara med plåtning och spex gick vi några meter bort och åt lunch på Vurmas. Anna-lills skor matchade golvet. Underbart!
Alltså, kanske Stockholms godaste räksallad!
Det var en så fin dag. Så lyxigt att göra jobb med fina vänner. Det vill man ju göra varje dag!