lördag 31 oktober 2009

Tedans


Varje lördag kl 15-17 fram till i slutet av november är det te-dans på Nordiska museet. Väldans fint tycker jag! Precis som förr i tiden! Gillar man och dansa kan man komma hit och dansa till live-jazz och sedan vila benen och avnjuta te och scones. Gillar man inte att dansa kan man ju förstås bara fika, lyssna på musiken och titta på alla som gjort sig fina för att gå och dansa. För det vill jag lova! Väldigt många av damerna gör sig fina när de kommer hit, precis som i sina ungdoms dagar! Det kostar 70 pix, förutom sista lördagen 28/11. Då är det nämligen storband och då kostar det 100. Ett litet tips bara.

fredag 30 oktober 2009

Happy Halloween!

Isabelle


Bild

Isabelle har egentligen ingen egen dag, men idag har Isabella namnsdag och det är ju så nära man kan komma, så jag har alltid firat min namnsdag på Isabellas dag. Eller ja, firat har man väl inte gjort så mycket, trots att man borde. Man borde ta alla tillfällen i akt att äta fin tårta och känna sig speciell! Egentligen...

Hur fick jag mitt namn då? Min mamma berättade en gång att hon satt i en bar för längesedan och kände för att vara någon annan för en stund. Så när en man frågade vad hon hette sa hon det vackraste namnet hon kunde komma på. Isabelle. Det bara dök upp i hennes huvud och efter den dagen visste hon att om hon fick en dotter skulle hon heta Isabelle. Och så blev det.

Har nog alltid tyckt att namnet Isabelle skulle passa bättre på en mörkhårig flicka som ser lite mer fransk ut. Fast jag är ändå glad över mitt namn. Det är ju ganska fint att ha ett namn som slutar med vacker...

Dagar blir till år.


1998. 15 år.Första året på gymnasiet. Första gången jag försökte färga håret rött. Gick ju sådär...


2000. 17 år på Roskilde.


2001, några veckor innan studenten. Då är man ju sjukt cool, ni vet...


Det här kortet är taget runt jul 2002. Ska precis fylla 20. Fin bild. Hm... jag snyggpikade nog vid 20. =)


Sen gick det ganska fort utför...


Sundsvall 2004. Verkar mest ha varit full på den tiden. =)


2005, Gotland. Hur var det nu Josefin? Var jag nudist på den tiden? Och du sjal-fetischist?


2006, Kreta. Oj, vad jag solade.


2007, Thailand. Solade ganska mycket här oxå, men en dag fick jag panik när jag plötsligt insåg att jag låg topless, utan solskyddsfaktor, med en cigg i handen vid en pool i Thailand. Efter det skar jag ner drastiskt...


2008, i Stockholm efter ett utbrott framlockat av tristess. Utbrottet slutade med att jag tog fram saxen och kapade av mitt hår. Var en riktigt skön känsla faktiskt.


Revy 2009. Ser ju inte ut att var en dag över 20. Skönt...=)

torsdag 29 oktober 2009

Dagens citat

" Även om du vaknar upp varje morgon av att han nyser i ditt ansikte, så älskar du hans nysningar mer än någon annans kyssar."

Från" 2 days in Paris". Jag citerar inte exakt, såg filmen på tv nyss och la det bara ungefär på minnet, men det var fint. Ganska knäppt i för sig. Tror man skulle bli riktigt less på nysningarna...

onsdag 28 oktober 2009

Från förälskelse till kärlek - en onsdagsdikt, typ...


(Bild)

Det går en rysning längs hela din ryggrad när han viskar ord i ditt öra.
Ditt hjärta stannar när hans hand råkar nudda din då ni går bredvid varandra och tusen snöflingor virvlar och det är 10 minus, men du märker inte kylan för din hand brinner.
När han ler mot dig upphör världen existera och du måste snart titta bort för annars viker sig dina knän och du smälter ihop till en liten hög av kärleksmolekyler.
När du ligger ensam i din säng på kvällen har han i hemlighet en plats på kudden bredvid din och det enda du kan tänka på är viskningar och värmen på din hand som aldrig går bort och hur tusan du ska kunna bete dig normalt och hur du ska få honom att bli på riktigt på kudden bredvid din.

En dag, en stund senare kysser han dig och nu dör du på riktigt.

Fyra timmar senare kan du andas normalt igen.

En vecka senare får en annan tanke oxå plats i ditt huvud.

Ett år senare fryser du lite på en promenad bland snöflingor hand i hand i hans ficka. Och du ler åt tanken på hur du inte kunde andas och skakande knän och nuddande händer. Och du ler ännu mer åt att han är på riktigt varje kväll på kudden bredvid din.

Hej, hej säger lilla My!



Nu drar jag och jobbar en av mina sista dagar på museet. Har precis varit och tränat. (Har varit GRYMT duktig den senaste tiden med träningen. Är väldigt stolt över mig själv!)

Hittade en fin rutig skjorta med spetskant längst in i garderoben som jag glömt bort. Tokfin! tänkte jag och blev tokglad.

tisdag 27 oktober 2009

5 favoriter...

...som bor i mitt smyckeskrin, men som ganska ofta får följa med mig ut.


Mitt ugglehalsband från Tjallamalla. Jag har en stor kärlek till ugglor.


En rosettbrosch som sitter på kragen på min kappa. Har köpt den i butiken på Liljevalchs konsthall.


Örhängen inköpta i Köpenhamn.


Eiffeltornet. Köpt på Internet, minns ej vart....


Örhängen som min mamma köpte på Sri Lanca något år innan jag skulle komma till.

Lät du henne komma närmre.

"Lät du henne komma närmre
Var hon vackrare än mig?
Ja, det finns dagar som jag tänker mer på henne än på dig
Jag går bredvid men halkar efter jag orkar inte springa mer
försökt att visa dig med blicken men det är inte mig du ser
den här platsen är någon annans och jag måste hitta ut
hur ska man älska nån som har älskat nån förut?"


Jag älskar den här tjejen. Det gör ont i hela mig när jag hör den här låten. Så fint är det.

måndag 26 oktober 2009

Sweet seventeen



I helgen var min lilla bror här, som inte är så liten längre. Han är 17 år och mycket längre än jag och så himla fin och bra. Jag har svårt att förstå att han blivit så stor. Minns ju så väl när han såg ut var så här:



Jag är 10 år äldre än min lillebror och när han föddes var jag stolt som en tupp. Det är jag ju förstås än idag, och jag är väldigt glad över att vi har en sådan fin kontakt trots vår stora åldersskillnad.
När jag var lika gammal som min bror såg jag ut såhär:



Hade jag skrivit blogg på den tiden hade nog inläggen innehållit saker som:
( utdrag ur mina gamla dagböcker från när jag var 17)

* Jag har nog världens sämsta självförtroende... Ofta när jag kommer hem från något ställe får jag värsta ångesten över hur jag betett mig. Jag blir ofta så konstig och knäpp när jag är bland folk. Jag blir sprallig, hoppar, dansar, sjunger och pratar alldeles för mycket och när jag kommer hem känns det som att alla tycker jag är jättekonstig.

* Jag vill att alla ska tycka om mig. Känner inte alla så?

* "And she closed her eyes and said: No I'm not in love. I'm not in much for real."- Stina Nordenstam

* Igår hade vi klassfest. Det var så ROLIGT! Roligast var när jag, Anders, Lotta och Helena hade dusch-krig. GUD vad kul det var. Det var dock inte lika kul då vi halvfulla, dyngsura, iskalla och med smink över hela ansiktet vandrade hemåt Lotta där vi skulle sova.

* Han måste vara den gulligaste kille som existerar. Kommer jag nånsin komma över honom?

*Idag sa vi för första gången att vi älskade varandra. Vi skulle lägga på och räknade från 10 till 0. På ett sa han " Jag älskar dig" och jag svarade utan att ens reagera. Det bara flög ur mig hur enkelt som helst! Sen sa han noll och vi la på. Och då dunkade mitt hjärta. Det är aldrig någon som sagt dessa tre orden till mig, inte på det sättet. Det pirrar fortfarande i kroppen på mig och jag undrar om jag verkligen hörde rätt.

* jag saknar dig, saknar dig, saknar dig, saknar dig, saknar dig, saknar dig, saknar dig, saknar dig, saknar dig, ÄLSKAR DIG!!!!

* Så sitter man här och gråter igen. Över samma kille. Jag kommer nog aldrig gråta så mycket över någon annan. Jag kommer nog aldrig älska någon så mycket som jag älskar honom.

* Det är mycket som känns tungt fastän det inte borde. Jag har ofta ont i magen...

* Allt känns helt rörigt i mitt huvud. Jag vet inte vad som känns rörigt. Mitt liv är väl bara rörigt. Mitt så kallade liv.

* I helgen var det soulfest i Ås. Över 200 bjudna. Åh, vad roligt det var! Mycket roligt folk, många som stötte på mig, jag kände mig verkligen poppis, och vi dansade som tusan!

* Jag kommer verkligen längta tillbaka till den här tiden. Men nu är jag här. Och jag ska njuta. Det ska jag verkligen.




Tror inte min bror känner igen sig så mycket i hur jag var när jag var 17. Vi är ganska olika. Men vi har det väldans kul ihop i alla fall, han och jag!

söndag 25 oktober 2009

I wanna do bad things with you...

Söndag kväll... Har sett fyra avsnitt av True Blood. Är trött. Ser ju sjukt trött ut faktiskt. Men man är ändå aldrig för trött för att orka ett avsnitt till. Bara ett...

lördag 24 oktober 2009

A story of boy meets girl.

Såg 500 days of summer ikväll. Hade väldigt höga förväntningar på filmen, vilket alltid är dumt. Men den var fin. Jag tyckte mycket om den. Jag vart väldigt sugen på att klippa lugg igen och lyssna på Belle & Sebastian och the Smiths hela natten.





fredag 23 oktober 2009

If You Find Yourself Caught In Love...



...or if you're Free As a Bird...



...have a LOVELY weekend! Puss!

(Bilder)

torsdag 22 oktober 2009

Torsdag.

Idag har varit en så förfärligt fin dag...

Vi hade besöks-dag på museet, vilket betyder att vi får en halvdag att besöka vilket museum vi vill på arbets-tid. Så efter morgon-mötet på Nordiska begav jag mig mot Djurgårdsfärjan och åkte över till Moderna och Dali-utställningen.

Så här fin var jag i ett fönster på vägen!



Det var få löv kvar på träden, men desto fler på marken att sparka i. Härligt, det där med att sparka löv!

Varm choklad och macka med räkröra vart det efter Dali- utställningen som faktiskt var fantastiskt fin. Jag har aldrig varit ett stort fan av hans konst, men han var ju faktiskt en fantastiskt skicklig konstnär och en synnerligen märklig man. Man ska absolut se utställningen!

Sen åkte jag och jobbade några timmar med mina fin-fina kollegor Georgia och Irina, innan det var dags för en avskeds-middag för mig på Blå porten. Ni vet, jag slutar ju på Nordiska om en vecka. ( Kan inte förstå att det gått ett halvår! När ska tiden sluta gå så fort?)


Alla mina kollegor är så fantastiskt fina så jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på varenda en av dem...

Jag fattade ingenting när de tog fram hur många paket som helst till mig! Blev alldeles rörd förstås...

Paketen innehöll ett höstkit. Jag ska tända ljus, dricka te ur en fin kopp på en fin bricka, samtidigt som jag läser om Greta Garbo. Sååå fint! Jag kan aldrig tacka er nog för hur fina ni är och har varit mot mig under den här tiden!


Sen kom jag hem till en städad lägenhet ( tack, baby!) och nu sitter jag och väntar på att min fina lillebror ska komma med tåget.

Det var min dag ungefär. Bra dag!

Min ouppnåliga önskelista

Jag har en ouppnålig önskelista. På den samlar jag saker som jag inte har råd med om jag inte vinner på lotto eller har shoppingförbud på allt annat under en lång period. Jag har två nya saker på denna lista.

Det första är en klänning från Orla Kiely. Jag tycker den är såååå söt och jag skulle känna mig precis som Mia Farrow i RoseMarys baby i den.



Och så till nästa lilla dyrgrip:
På mitt jobb finns det något så tokigt som en Hermés-klubb. Japp! Fyra stycken av damerna här är besatta av Hermés och har typ 15 sjalar var ( som kostar 3000 st ) och alla utom en har även en Hermés-väska. Dessa väskor kostar från 50 000 kronor och uppåt. Det är på riktigt över mitt förstånd. Skulle aldrig lägga så mycket pengar på en väska om jag inte var mångmiljonär. Däremot har de ju oxå Hermés- armband som jag fått prova, och blivit kär i... Så ett armband får hamna på min än så länge ouppnåliga önske-lista. ( Ett tunt med guld i orange eller rött)



Båda dessa saker kostar ca 3000 kr ( armbandet lite mer) och jag vet att ni tycker jag är knäpp som skulle kunna tänka mig att spendera detta på sådana ytligheter.... Och visst är det knäppt! Men egentligen tycker jag att det är lika knäppt att folk dreglar ihjäl sig över en Iphone eller vill ha en ännu större TV än den fina ganska nya man redan har (Man förstår väl filmen lika bra för det?). Det handlar ju bara om olika intressen, och inget av det är mer knäppt eller fel än det andra. Båda är precis lika knäppt.

Jag känner mig inte på något sätt finare när jag har dyra saker. Det bästa jag vet är att göra ett riktigt fynd på en secondhand- affär. Då är man ensam om plagget och ej ruinerad. Men dyra saker är ju ibland också väldigt fina, och önska sig får man ju faktiskt. Vare sig det är ett armband eller en Iphone.

onsdag 21 oktober 2009

Coraline

Igårkväll drack vi te, åt kinapuffar och tittade på Coraline.
En jättefin film innehållande ett gammalt rosa hus, en uttråkad nyfiken flicka, en massa knasiga karaktärer och två olika världar.
I den riktiga världen är allt tråkigt med föräldrar som jobbar för mycket och regn och äcklig mat. I den andra världen har de andra föräldrarna all tid i världen men knappar till ögon och djur kan prata och allt är lite mera färgstarkt och maten himmelsk. Men knapparna till ögon betyder stulna själar och Coraline är förtås på väg rakt in i en fälla...












En färgstark, fantasifull och fantastiskt animerad film som passar både för barn och vuxna som har lite barnasinne kvar. Och det har vi väl alla?